fredag 2 december 2011

RÄDDA ESTENOMUTBILDNINGEN!

Estenom (YH) är en del av Yrkeshögkolan Novia, Finlands största svenskspråkiga yrkeshögskola. Utbildningen strävar till att ge de studerande en bred bas inom den ständigt växande skönhetsbranschen.

En Estenom är efter avslutad utbildning en mångfacetterad och kunnig branschmänniska med kunskaper inom allt från styling, make up, hårvård, klippning, hudvård och färglära till bildbehandling, fotografering, layout, stillära, modehistoria, produktutveckling, pedagogik och entreprenörskap.

Detta är den enda utbildningen i sitt slag på svenska. Helt unik som gratis utbildning med så många olika grenar inom skönhetsbranschen. Våra lärare, vi som går utbildningen och många med oss jobbar ständigt för att utveckla utbildningen och hålla den up to date med vad som händer i modevärlden och har på bara några år fått utbildningen på kartan både i Finland så som i Sverige. Utbildningen har aldrig haft ett så starkt varumärke som den har idag. Vilket också ansökningssiffrorna visar starkt på.

TROTS DET har man inom ledningen, i och med stora sparkravsåtgärder, tagit upp förslag om att lägga ner denna utbildning till 2016.

Detta är såklart helt fel och måste försöka stoppas med alla medel. Vi vill att andra intresserade tjejer och killar ska kunna få samma chans som oss att testa sig fram i branschen. En skolpraktik är det bästa sättet att få in en fot och i och med den breda kunskap vi besitter efter bara 3,5 år är det bara man själv som sätter gränserna.

SÅ SNÄLLA HJÄLP OSS NU genom att gå med i detta evenemang och därmed visa för styrelsen att det faktiskt behövs fler Estenomer där ute.


/ Stolta Estenomer

 

Kom med i denna grupp på FaceBook om du vill stötta oss !



<3

Boni

2 kommentarer:

  1. Otroligt att de ens har tankar om att lägga ner detta. Utbildningen är ju verkligen unik, och one of a kind. Utbildningar som denna finns ju inte någonstans annanstans. Verkligen tråkigt :( Vi hoppas att detta kan bearbetas och att denna utbildning får stanna kvar. Eftersom utbildningen är så unik så tycker man att detta borde vara nåt som man kan använda till godo, istället för att slänga bort, förstår inte? Lycka till med det hela, jag håller tummarna uppe för er blivande estenomer! Puss!

    SvaraRadera
  2. Tack Janni <3 Jag håller helt med! Förstår inte varifrån det ens har kommit tankar att göra något som detta. Men vi får hoppas att den/de som kommit på detta skulle få lite mera kunskaper om vad det är vi gör och att få dem att inse att vi behövs. Estenomer är ju framtiden :) typ ;)

    SvaraRadera